"Це не шоу. Кожен день, кожен метр дається кров'ю. Дратує, коли кажуть про повільність" – Залужний про контрнаступ ЗСУ

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що кожен метр деокупованої української землі оплачений кровю українських військових, і його дратують коментарі про те, що контрнаступ відбувається повільніше, ніж очікували. Про це Залужний сказав в інтерв’ю The Washington Post, опублікованому 30 червня.

"Це не шоу, – сказав Залужний. – Це не шоу, яке дивиться весь світ і робить ставки або щось у цьому роді. Кожен день кожен метр дається кров'ю. Без повного постачання ці плани взагалі нездійсненні. Але вони виконуються. Так, можливо, не так швидко, як хотілося б учасникам шоу, спостерігачам, але це їхні проблеми".

Він зазначив, що його бісить, коли чує, що довгоочікуваний контрнаступ України на сході та півдні країни розпочався повільніше, ніж очікувалося –  думка, публічно висловлена західними офіційними особами та військовими аналітиками, а також президентом Володимиром Зеленським. За його словами, його війська щодня просуваються вперед – нехай навіть усього на 500 метрів.

Залужний також висловив розчарування тим, що, хоча його найбільші західні прихильники ніколи не почнуть наступ без переваги в повітрі, Україна досі не отримала сучасних винищувачів, але, як очікується, швидко відвоює територію в окупантів.

Головнокомандувач підкреслив, що F-16 американського виробництва, обіцяні зовсім недавно, навряд чи надійдуть до осені – у кращому разі.

За словами Залужного, українські війська повинні мати не менше артилерійських знарядь, ніж їхній супротивник, але через обмежені ресурси їх інколи переважають удесятеро.

Раніше повідомлялось, що Залужний заявив: Відстежуємо противника на Півночі, готові дати гідну відсіч.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті