"Старі друзі" запевнили, що начальник Генштабу ЗС РФ Герасимов не був убитий українською ракетою в окупованому Севастополі, але де він зараз не сказали

Начальник Генштабу ЗС РФ Валерій Герасимов не був убитий українською ракетою в окупованому Севастополі. Про це пише ТК "Кремлівська табакерка".

Видання вирішило перевірити чутки про загибель високопоставленого російського окупанта. 

"Якщо коротко - це відвертий фейк українських ЦІПсО", - написала "Табакерка", не вказавши, в яких саме "українських ЗМІ та Телеграм-каналах сьогодні активно поширюють інформацію" про загибель Герасимова. Насправді темою в українських ЗМІ невиразні повідомлення анонімних і маловідомих джерел про долю окупанта не стали.

"По-перше, Герасимов не був у цей час у Севастополі (місце його знаходження ми точно не знаємо, але в цьому нас запевнили наші старі друзі). По-друге, джерела з його близького оточення кажуть, що ніякого навіть поранення у Герасимова не було. Він живий-здоровий, командує угрупованням у зоні СВО", - викриває "Табакерка" фейк, який і без того ніхто всерйоз не сприйняв. 

Тим часом, все той же ТК розповів, про те, що внаслідок вдалої атаки ЗСУ на окупований Крим у Севастополі було ліквідовано 23 російських військових, п'ятеро з них - високопоставлені офіцери ЗС РФ. Саме це повідомлення стало основою для чуток про те, що серед загиблих VIP-окупантів Валерій Герасимов. 

Статті

Донбас
03.06.2024
09:20

«Немає елементарного... Ми тут не живемо, а виживаємо». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу наввипередки домагалися звинувачення їх у дискредитації «русского мира», який їм принесла російська агресія. Вони навперебій розповідали, як погано живе «звільнений» народ, як недопрацьовує влада.  Причому,...
Світ
02.06.2024
10:07

“У найближчі місяці багато що стоятиме на кону”. Західні медіа про Україну

Стан української армії продовжує погіршуватися, особливо там, де вона має найбільше значення: в піхоті. Контрнаступ України влітку минулого року досягнув кульмінації насамперед через виснаження піхоти, і з того часу їй важко компенсувати ці втрати.
Донецьк
01.06.2024
14:44

"Нове покоління творців". Донецький щоденник

Це шостий за рахунком фестиваль. Перший провели у Донецьку у 2018 році. Але 2023-о за основна частина проходила у «звільненому» Маріуполі. І якщо одразу донеччани не надали цьому значення, мовляв, це символічно, то цього року вони мали привід...
Всі статті