США посилять контроль за дотриманням санкцій проти Росії - WSJ

США намагаються забезпечити ефективність санкцій проти росії і для цього закривають діючі лазівки. Про це 22 серпня повідомляє The Wall Street Journal.

Журналісти наводять заяву адміністрації американського президента, згідно з якою зараз триває другий етап економічного тиску на РФ. У рамках цього етапу Штати намагаються перекрити шпарини, які росія використовує для обходу введених обмежень.

Йдеться про іноземні банки та криптовалютні платформи, які продовжують допомагати надавати доступ росії до фінансів. Також триває блокування банківських рахунків та активів російських олігархів. Американці займаються пошуком іноземних компаній, які допомагають експортувати товари подвійного призначення до росії.

За такими банками та компаніями полює управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів та Бюро промисловості та безпеки Міністерства торгівлі США.

Також американці активно займаються переговорами з Китаєм та Індією. Ці країни намагаються переконати скоротити фінансові операції та експорт товарів до росії. Річ у тому, що китайські компанії продовжують постачати комп'ютерні мікросхеми та інші електронні компоненти до росії. А індійські компанії постачають обладнання для нафти та газу.

Нагадаємо, раніше в Естонії заявили, які обмеження проти РФ пропонуватимуть у новому пакеті санкцій ЄС.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті