Сі Цзіньпін наказав керівникам нацбезпеки Китаю готуватись до "найгірших сценаріїв"

Керівникам національної безпеки Китаю необхідно думати про "найгірші сценарії" й готуватись до "бурхливого моря". Про це заявив китайський лідер Сі Цзіньпін на засіданні партійної Комісії з національної безпеки, повідомляє РБК-Україна з посиланням на CNN.

"Складність і труднощі питань національної безпеки, з якими ми зараз стикаємося, значно зросли. Ми повинні дотримуватися мислення, орієнтованого на результат і на найгірший сценарій, і бути готовими пройти серйозні випробування сильними вітрами і бурхливими хвилями, і навіть небезпечними, штормовими морями", - заявив Сі.

Зазначається, що останні вказівки Сі лунають у той момент, коли Пекін стикається з викликами серед яких проблеми в економіці й, як він вважає, все більш вороже міжнародне середовище.

Водночас лідер КНР зауважив, що Китай повинен прискорити модернізацію своєї системи, сил та засобів національної безпеки, а також зробити їх більш ефективними в "реальних бойових діях і практичному застосуванні".

Сі закликав Китай просуватись вперед у створенні системи моніторингу ризиків національній безпеці та раннього попередження, посилити освіту з питань нацбезпеки й поліпшити управління безпекою даних і штучного інтелекту.

Нагадаємо, Китай відреагував на чутки щодо нібито "пропозиції" Лі Хуея віддати РФ окуповані українські території. 

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті