Швеція надасть Україні новий пакет військової допомоги

Уряд Швеції оголосив про новий пакет військової підтримки України. До нього увійде, серед іншого, навчання українських пілотів на винищувачах JAS 39 Gripen. Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на прес-службу уряду Швеції.

"Підтримка включає внески до фондів на загальну суму 230 млн шведських крон і асигнування шведським Збройним силам, зокрема, на JAS 39 Gripen і рішення про постачання пожертвуваних військових матеріалів", - йдеться в повідомленні.

Крім цього, Швеція виділила 140 млн шведських крон у Міжнародний фонд Великої Британії для України, кошти якого використовуються для навчання і закупівлі оборонного обладнання для України. Серед іншого, Фонд планує закупити ракети дальнього радіусу дії для передачі Україні.

Також шведський уряд виділяє 90 мільйонів шведських крон у Цільовий фонд комплексного пакету допомоги НАТО Україні для закупівлі оборонного устаткування, пального, медичного обладнання, устаткування для військової підготовки та підтримка у зміцненні й модернізації оборонних і безпекових інститутів України.

Крім того, Збройні сили Швеції проведуть ознайомлювальну підготовку українських пілотів і пов'язаного з ними авіаційно-технічного персоналу щодо літака JAS 39.

"Передумовою є те, що українські збройні сили висловили бажання мати змогу оперативно оцінити JAS 39, оскільки одним із найтерміновіших заходів є зміцнення української протиповітряної оборони сучасною винищувальною авіаційною системою", - ідеться в повідомленні.

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті