Шойгу заявив про посилення угруповань російських військ на західних кордонах РФ і про загрозу з боку Польщі

Глава Міноборони РФ Сергій Шойгу анонсував посилення угруповань військ на західних кордонах Росії на засіданні колегії міністерства 9 серпня, пише "BBC News. Русская служба".

"Сьогодні розглянемо питання, пов'язані зі створенням Ленінградського і Московського військових округів з одночасним посиленням угруповань військ ЗС РФ на наших західних кордонах", - сказав Шойгу і заявив, що загрози військовій безпеці росії на західному і північно-західному стратегічних напрямках "зросли кратно".

Він уточнив, що близько 360 тисяч військовослужбовців з урахуванням збройних сил східноєвропейських країн розміщені в безпосередній близькості від кордонів Росії та Білорусі.

Шойгу також описав загрозу, яку нібито несе для регіону Польща. Серед іншого, за версією міністра, Варшава планує створити польсько-українське з'єднання нібито для безпеки, а по суті - "для окупації Західної України".

"Бездоказову теорію про плани Польщі окупувати області на заході України в останні місяці просуває і російський президент Путін, - пише BBC. - Уряди держав, що межують із Росією і Білоруссю - насамперед Польщі та балтійських країн - а також військові експерти з тривогою стежать за цією риторикою, а також за військовими навчаннями, які розпочалися напередодні в Білорусі поблизу кордонів із Польщею та Литвою".

У своєму виступі Шойгу також назвав серйозним дестабілізуючим фактором вступ до НАТО Фінляндії, і в перспективі - Швеції. Обидві країни оголосили про своє приєднання до альянсу після вторгнення Росії в Україну.

"На фінській території ймовірне розміщення додаткових військових контингентів і ударних озброєнь НАТО, здатних на значну глибину вражати критично важливі об'єкти на північному заході Росії", - пояснив Шойгу.

"Слова російського міністра вкладаються в русло низки недавніх дій російської влади, які спостерігачі розцінюють як створення умов для оголошення нового витка мобілізації в Росії", - пише BBC.

Раніше повідомлялося, що путін вирішив не повідомляти міжнародні організації про введення воєнного стану в РФ.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті