Сервали, яких хворими й виснаженими вивезли з обстрілюваного Курахова, вже соціалізуються в Київському зоопарку

Група сервалів, яких зооактивісти вивезли з Курахового Донецької області в столичний зоопарк, вже переходять до наступного етапу реабілітації у власному вольєрі. Про це повідомив Київський зоологічний парк загальнодержавного значення на своїй сторінці у Facebook 21 грудня. 

"Наші ветеринари та зоологи негайно взялись до лікування та відновлення. Минуло два місяці, і перша пара сервалів перейшла до наступного етапу реабілітації та соціалізації вже у власному вольєрі, - йдеться в дописі зоопарку. - Тварини були у жахливому стані: хворі, виснажені та у стані важкого стресу. Наші ветеринари та зоологи негайно взялись до невідкладних заходів з лікування та відновлення. Минуло 2 місяці, й перша пара сервалів перейшли до наступного етапу реабілітації та соціалізації вже у власному вольєрі. Для комфорту Осіріса та Сехмет ми створили всі умови: африканське дерево з лазалками та кігтеточкоми, 2 гамачки та затишний лофт для відпочинку, фонтанчик для бадьорості, три види ґрунтів та кам’яну скелю для прогулянок та стрибків і купу різноманітних іграшок та подушок, адже сервали - це котики".

Зазначаэться, що для ще більшого наближення умов до природних у вольєрі встановлено 3 види освітлення: сонячно-денне, сутінково-інфрачервоне, та нічне місячне сяйво.

Побачити сервалів можна в їхній новій оселі на Острові Звірів у понеділок - з 12:00 до 15:00, з вівторка до неділі - з 10:00 до 15:00.

Раніше повідомлялось, що на Київщині оговтується оленя, якого врятували військові з-під Лиману на Донеччині.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті