Сенат США не підтримав законопроект про надзвичайну допомогу Ізраїлю, що не передбачає допомоги Україні

Сенат США 7 листопада не підтримав законопроект Палати представників про надання надзвичайної допомоги Ізраїлю, що не передбачає допомоги Україні. Про це повідомляє "Голос Америки".


Сенатор-республіканець Роджер Маршалл заявив: “Час має важливе значення, і вкрай важливо, щоб Сенат не відкладав надання цієї надзвичайно важливої допомоги Ізраїлю ні на один день”. Демократи, які складають більшість у Сенаті, з цим не погодились. Вони наголошували на важливості надання допомоги і Україні, і Ізраїлю, а також на фінансуванні гуманітарної допомоги, безпеки кордону та виділення грошей Тайваню - про що йдеться у запиті розміром у 106 мільярдів доларів, який Білий дім надіслав Конгресу минулого місяця.

“Наші союзники в Україні не можуть собі дозволити більшу затримку, ніж наші союзники в Ізраїлі”, - наголосила сенаторка Петті Мюррей, яка головує в сенатському комітеті з асигнувань.

Щоб стати законом, законопроект мають підтримати Сенат (де більшість складають демократи) та Палата представників (де більшість мають республіканці), а також має бути підписаний президентом США. Білий дім раніше заявляв, що президент Байден накладе вето на законопроект Палати представників, який не включає допомогу Україні.

Напередодні лідери Сенату повідомили, що пишуть власний законопроект про виділення додаткового фінансування, і сподіваються представити його вже цього тижня. Як повідомив сенатор Ліндсі Грем, до їхнього варіанту законопроекту увійдуть фінансування України, Ізраїлю та посилення кордону з Мексикою – питання, за яке особливо вболівають законодавці від Республіканської партії.

Як повідомлялося, Мінфін, Міноборони і Держдеп США закликали Конгрес надати $11,8 млрд допомоги Україні.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті