Сейм Латвії офіційно заборонив своїм спортсменам грати проти збірних росії та білорусі

Спортсменам з Латвії заборонили грати проти росіян і білорусів. Відповідні поправки до закону ухвалив сейм Латвії 1 лютого, пише "Дзеркало тижня".

"Сейм Латвії офіційно ухвалив поправки до закону про спорт, які забороняють збірним Латвії грати проти збірних Росії та Білорусі, які беруть участь у змаганнях як під прапором своєї країни, так і в нейтральному статусі. Закон також забороняє організовувати у Латвії змагання збірних із командних спортивних ігор, у яких беруть участь збірні Росії та Білорусі", - сказано в повідомленні.

В анотації до законопроекту наголошується, що спорт у росії став одним із інструментів "м'якої сили", а Латвія припиняє спроби росії та Білорусі легітимізувати військові злочини через спорт.

Уточнюється, що поправки не регулюють участі латвійських спортсменів у Олімпійських іграх. Рішення про участь у них ухвалює Латвійський олімпійський комітет.

Раніше повідомлялось, що Кулеба закликав партнерів засудити рішення МОК щодо російських і білоруських спортсменів.

Статті

Країна
05.06.2024
13:57

Енергетика: невідворотний тягар тарифів

Завдання балансування енергосистеми виконували саме ТЕС та ТЕЦ. Тому планові відключення населення та підприємств від енергопостачання неминучі.
Світ
03.06.2024
23:08

«Виснаження військових ресурсів Заходу та мобілізаційного ресурсу на Україні має тривати». Російські ЗМІ про Україну

"Ми повинні домогтися, щоб поруч із нами не було держави, яка є плацдармом для постійної агресії проти нас".
Донбас
03.06.2024
09:20

«Немає елементарного... Ми тут не живемо, а виживаємо». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу наввипередки домагалися звинувачення їх у дискредитації «русского мира», який їм принесла російська агресія. Вони навперебій розповідали, як погано живе «звільнений» народ, як недопрацьовує влада.  Причому,...
Всі статті