СБУ затримала російського агента, який фіксував наслідки удару по багатоповерхівці в Запоріжжі

Служба безпеки України затримала російського інформатора, який фіксував наслідки ракетного удару РФ по житловому будинку в Запоріжжі. Про це 6 квітня повідомила пресслужба СБУ.

"Служба безпеки затримала ще одного пособника агресора під час контрдиверсійних заходів у прифронтових районах на півдні України. За даними контррозвідки СБУ, зловмисник збирав для окупантів інформацію про наслідки російських ракетних ударів по цивільній інфраструктурі в Запоріжжі", - повідомили у відомстві.

Ідеться про ракетний удар по багатоповерховому житловому будинку 22 березня, коли двоє людей загинули, ще 34 мирні жителі постраждали. Як з'ясувало слідство, ворожим інформатором виявився місцевий працівник IT-сфери, якого російська спецслужба дистанційно залучила до негласної співпраці.

"Для подальшої комунікації з окупантами використовував месенджер Telegram, а передачу зібраних відомостей здійснював у вигляді фото- та відеоматеріалів будівель з описом прилеглої території", - додали в СБУ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Запоріжжі ризикує обвалитися будинок, по якому вдарили росіяни.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті