СБУ затримала колаборанта, який вивозив крадене зерно з Бердянська до РФ

Служба Безпеки України затримала злочинця, який організував вивіз зерна з тимчасового окупованого Бердянська до території росії. Про це повідомляє прес-служба відомства 25 серпня.

"За даними слідства, після переїзду до столиці власник агробізнесу налагодив дистанційне керування власними компаніями на тимчасово окупованій частині України. Для цього залишив у Бердянську свого компаньйона, який здійснює фактичне управління сільгосппідприємствами. Для «безперешкодного» ведення бізнесу на тимчасово окупованій території фігуранти «перереєстрували» його за російським законодавством і погодились сплачувати «податки» до бюджету рф", - розповіли в СБУ.

Під час обшуків за місцем проживання та в офісі власника агрохолдингу у Києві виявлено готівку, а також документи, печатки та комп’ютерну техніку із доказами злочинних дій.

Тепер йому загрожує штраф до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна.

Як повідомлялося раніше, троє колаборанток з окупаційної адміністрації Сєвєродонецька отримали підозри

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті