СБУ ліквідувала чотири масштабні канали нелегального виїзду чоловіків за кордон (ФОТО)

Чотири масштабні канали нелегального виїзду чоловіків за кордон ліквідувала СБУ. Про це повідомляється в Телеграм-каналі відомства 12 серпня.

"Деякі маршрути незаконного переправлення призовників пролягали до країни-агресора і тимчасово окупованого Криму", – сказано в повідомленні.

Уточнюється, що в Києві кіберфахівці СБУ нейтралізували діяльність злочинного угруповання з працівників одного з комісаріатів, адвокатів і лікарів, яке організувало так званий "зелений коридор" для чоловіків призовного віку.

У Харківській області, як сказано в повідомленні, викрито зловмисників, які "допомагали" військовозобов’язаним виїхати з України до ЄС, але через територію РФ.

"Однак ця схема так і не "запрацювала" – співробітники СБУ нейтралізували її вже на підготовчому етапі", – сказано в повідомленні.

Підкреслюється, що в Запорізькій області ліквідовано ще один канал незаконного переправлення потенційних призовників до тимчасово окупованого Криму.

Крім того, в Чернігівській області затримано двох зловмисників, які за 100 тисяч грн з однієї особи незаконно переміщували чоловіків до Білорусі.

Раніше повідомлялось, що затримано групу осіб, які переправляли військовозобов’язаних до Білорусі на човні.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті