Саакашвілі, як "гордий громадянин України", закликає народи Північного Кавказу позбутися російської залежності

Екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі, як "гордий громадянин України", закликав народи Північного Кавказу позбутися російської залежності. Про це він написав у своєму "Зверненні до народів Північного Кавказу" у Твіттер.

"Прийшов час. Моє звернення до народів Північного Кавказу. Я звертаюся до всіх волелюбних народів і громадян Російської імперії, яка поневолювала Кавказ протягом століть, знищила цілі народи і продовжує займатися геноцидом і русифікацією кавказців, (і яка) переживає останні місяці свого існування. Зараз, як ніколи, нам потрібно оживити й відродити дух Імама Шаміля, Байсангура, Джохара Дудаєва, мільйонів героїв опору, для яких Свобода була найвищою цінністю, адже саме цей генетичний код Росія й намагалася завжди в нас придушувати", - заявив Саакашвілі.

Він нагадав, що "Україна, яка бореться, через свій парламент визнала Республіку Ічкерія".

"Настав час усім активізуватися. Недавні події показали крайню слабкість режиму в Москві. Відроджуйте старі і створюйте нові осередки опору, активізуйте ваші зв'язки з діаспорою і через неї і, звичайно, через Україну, давайте разом готувати демократичний світ до незалежності північнокавказьких народів", - закликав Саакашвілі.

"Ми повинні наводити мости один з одним, щоб зробити процес розпаду (Росії) максимально ненасильницьким і в майбутньому уникати конфліктів.

Саакашвілі пропонує створити "постійний секретаріат організації Вільного Кавказу в Києві". "Упевнений, влада України підтримає", - вважає він.

Саакашвілі впевнений: "Щойно впаде режим Путіна, влада в Грузії одразу зміниться, і на Південному Кавказі з'являться перспективи примирення Азербайджану і Вірменії, тому ми дуже скоро отримаємо зовсім інший, об'єднаний Південний Кавказ, і одночасно (з цим) треба шукати шляхи об'єднання всього Кавказу з виходом на Україну, яка перемогла, і всю Європу".

Як повідомлялося, Саакашвілі заявив про "активне" повернення в грузинську політику "паралельно з діяльністю в Україні".

27 червня Саакашвілі заявив: "Я дуже добре знаю Путіна і впевнений - у нього залишилося кілька тижнів".

Статті

Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Всі статті