Росіяни захопили лише 10% Авдіївки, контрольований ЗСУ виступ на схід від міста залишається для них "більмом на оці" - аналітик BILD

Виступ на схід від Авдіївки, контрольований ЗСУ, залишається для росіян "більмом на оці" - при тому, що вони контролюють лише 10% території міста. Про це заявив експерт BILD з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке, пише "BILD на русском" 29 січня.

"У районі Донецької фільтрувальної станції на схід від Авдіївки утворився виступ, як і раніше, контрольований ЗСУ. Для росіян це "більмо на оці", але вони не можуть його взяти, оскільки він добре пристріляний. Українські війська знищують там будь-яку російську техніку, яка намагається атакувати", - сказано в повідомленні.

Аналітик зазначає, що наразі росіяни захопили 10% території Авдіївки: у грудні ЗС РФ узяли під контроль промзону на південному сході Авдіївки, поблизу Донецької кільцевої автодороги, а тепер вони вперше захопили і житловий район міста. Він розташований на захід від промзони, там розташовані приватні будинки. 

"Росіяни намагаються наступати звідти на північ у напрямку району "Хімік" із багатоквартирними будинками. Поки що ЗСУ вдається відбивати ці атаки", - сказано також у повідомленні.

Рьопке нагадує, що спочатку план Москви полягав у тому, щоб оточити Авдіївку із заходу, наступаючи на Степове і Північне.

"Поки що ці спроби зазнають краху, ЗС РФ зазнають важких втрат. Незважаючи на часткове просування противника, ЗСУ вдається знищувати в цій битві сотні одиниць ворожої техніки і тисячі солдатів", - пише BILD.

Раніше Рьопке заявив, що Київ переходить від суто військових цілей до знищення російської інфраструктури.

Статті

Світ
03.06.2024
23:08

«Виснаження військових ресурсів Заходу та мобілізаційного ресурсу на Україні має тривати». Російські ЗМІ про Україну

"Ми повинні домогтися, щоб поруч із нами не було держави, яка є плацдармом для постійної агресії проти нас".
Донбас
03.06.2024
09:20

«Немає елементарного... Ми тут не живемо, а виживаємо». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу наввипередки домагалися звинувачення їх у дискредитації «русского мира», який їм принесла російська агресія. Вони навперебій розповідали, як погано живе «звільнений» народ, як недопрацьовує влада.  Причому,...
Світ
02.06.2024
10:07

“У найближчі місяці багато що стоятиме на кону”. Західні медіа про Україну

Стан української армії продовжує погіршуватися, особливо там, де вона має найбільше значення: в піхоті. Контрнаступ України влітку минулого року досягнув кульмінації насамперед через виснаження піхоти, і з того часу їй важко компенсувати ці втрати.
Всі статті