"Нікого сьогодні не збивали... Так, вертоліт загублено". Росіяни втратили черговий Ка-52

Російські військові втратили черговий ударний гелікоптер Ка-52 за невідомих обставин. Про це повідомляють російські джерела, пов’язані зі збройними силами РФ, - пише "Мілітарний" 1 вересня.

За доступною інформацією зрозуміло, що гелікоптер отримав несправність під час польоту, а також те, що інцидент відбувся в небойових умовах.

Росіяни повідомляють, що обидва члени екіпажу бойового судна врятувались, вчасно катапультувавшись.

"Місце, де трапився цей епізод, не повідомляється, проте відомо, що це відбулось 1 вересня. Вже традиційно офіційної версії від міністерства оборони РФ, вірогідніше за все, опубліковано не буде", - пише видання.

Журналісти нагадази, що загалом, від початку російського вторгнення, за різних умов окупаційними військами було втрачено 42 ударних вертольоти цього типу. Цікаво, що один пошкоджений Ка-52 українським військовим вдалося захопити в лютому 2022 року.

Це вже не перший раз коли російські пілоти армійської авіації втрачають власні борти через необережність або технічні несправності.

Раніше, 16 березня, інший російський Ка-52, що належав до 55 вертолітного полку, впав, зачепившись за лінію електропередач. Обидва пілоти не змогли катапультуватись та згоріли.

Також були випадки, коли російська протиповітряна оборона збивала над Україною власні борти. Так, у грудні минулого року у Запорізькій області російський комплекс “Панцирь-С1” збив вертоліт Ка-52. Вертоліт вдалось посадити, екіпаж був врятований.

Невідомо що призвело до самообстрілу, адже уся російська бойова авіація обладнана системами розпізнавання “свій-чужий”. Імовірною причиною міг бути вихід з ладу елементів цієї системи.

Через технічні несправності втрачались також і російські літаки. Одним із таких прикладів стало падіння штурмовика Су-25, що летів на бойове завдання, проте впав у Бєлгородській області.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті