Росіяни почали погрожувати "новими операціями проти агресії США" із застосуванням ядерної зброї

Російські військові почали погрожувати США розробкою "нових операцій" із застосуванням ядерної зброї, щоб протистояти "агресії" Штатів. Про це 2 березня повідомляє Радіо Свобода.

Журналісти посилаються на статтю першого заступника командувача Ракетних військ стратегічного призначення (РВСП) Ігоря Фазлетдінова. У матеріалі, який опублікував журнал Міноборони РФ "Венная мысль", повідомляється, що росія розробляє новий вид військових операцій із застосуванням ядерної зброї, щоб протидіяти "агресії" США.

"У статті стверджується, що "США втрачають лідируючі позиції у світі" і вважають "головним винуватцем" цього Росію. У статті йдеться про те, що США планують "розгром" Росії у формі "стратегічної (глобальної) багатосферної операції". Своєю кінцевою метою США нібито бачать знищення стримувального ядерного потенціалу Росії", - наводять витяги з матеріалу журналісти.

Також заступник командувача РВСП заявив, що американці мають на меті усунення неугодного режиму при збереженні територіальних, сировинних, виробничих та людських ресурсів країни. Протистояти цьому росія збирається за допомогою "перспективної форми стратегічного застосування ЗС РФ".

Автори називають її "операцією стратегічних сил стримування". Згідно з публікацією, в ході такої операції має бути придушено американську глобальну систему протиракетної оборони, щоб унеможливити знищення в повітрі російських балістичних ракет.

Фінальним етапом операції називається завдання "неприйнятної шкоди" США за допомогою ядерного потенціалу росії. Чим така операція відрізняється від передбачених нині чинною ядерною доктриною операцій із застосуванням ядерної зброї, з тексту статті не цілком зрозуміло.

Нагадаємо, раніше у Кремлі пригрозили, що використають ядерну зброю, якщо РФ не виграє війну проти України.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті