Росія, Туреччина і Катар готують новий договір замість зернової угоди - BILD

У розпорядження німецького видання BILD потрапило службове листування між МЗС і посольствами РФ і Туреччини з 21 липня по 8 серпня. З листів випливає, що Москва заздалегідь попередила Анкару про вихід із зернової угоди.

"Зараз Росія, Туреччина і Катар працюють над новою тристоронньою угодою, яка має прийти на зміну минулій. Пропонується поставляти російське зерно в бідні країни, в основному, в Африці. Туреччина виступить як організатор, Катар - як спонсор поставок", - повідомляє BILD.

Зазначається, що у службовому листуванні глава МЗС Туреччини Хакан Фідан просить РФ відновити при цьому колишню зернову угоду, щоб зерно поставлялося і з України. Анкара також пропонує діяти під егідою ООН.

"За інформацією BILD, нова угода може бути укладена вже цими вихідними в Будапешті. Для цього туди вже вилетів глава Татарстану Рустам Мінніханов. Туди ж прибуде і Реджеп Таїп Ердоган", - вказується у повідомленні.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті