Росія готова до переговорів з Києвом за умови, що Україна визнає мету "спеціальної військової операції" та окупацію частини її території - МЗС РФ

Росія готова до переговорів із Києвом за умови, що Україна визнає мету "спеціальної військової операції" та окупацію частини її території. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Вершинін в інтерв'ю одному із російських пропагандистських ЗМІ.

Він розповів, що Москва згодна на переговори з Києвом "без попередніх умов". При цьому він наполягає, що попередні умови не повинна висувати тільки Україна. Що стосується Росії, то в самій заяві Вершиніна вже містяться жорсткі умови Кремля – Україна має визнати окупацію та анексію частини своїх територій та самостійно провести "демілітаризацію" та "денацифікацію".

"Ми вже говорили, що ми до таких переговорів будемо готові. Але тільки до переговорів без попередніх умов, на основі існуючої реальності, переговорів з урахуванням тих цілей, які були озвучені публічно", - заявив російський дипломат.

За його словами, якби не позиція США та ЄС, Україна погодилася б на ганебну капітуляцію, але "у питанні переговорів Україна контролюється Вашингтоном та Брюсселем".

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті