РФ зібрала біля кордонів України близько 800 літаків та гелікоптерів

Росія підтягнула до кордонів України близько 800 літаків та гелікоптерів, які знаходяться як у росії, так і в Криму та Білорусі. Про це 16 вересня під час брифінгу заявив речник Повітряних сил Юрій Гнат.

"Противник зосередив навколо України близько 800 літальних апаратів, які розміщені на 40 військових аеродромах. Використовуються аеродроми Білорусі, росії та тимчасово окупованого Криму", - заявив представник ПС ЗСУ.

За словами Ігната, навколо України знаходяться 430 літаків та 340 вертольотів. Ці сили використовуються окупантами для патрулювання неба над росією, Кримом, Білоруссю, а також над Чорним та Азовським морями. Також російські літаки дальньої та стратегічної авіації використовувалися для завдання ударів по українських містах.

Також у небі знаходяться літаки далекого радіолокаційного виявлення А-50 та літаки-ретранслятори Іл-22. Загалом усі ці літаки здійснюють близько 200 вильотів щодня.

А з початку повномасштабної війни вдалося зафіксувати понад 38 тисяч літакових вильотів російської авіації. Окремо Ігнат зазначив, що зенітні ракетні війська України з лютого знищили вже 850 повітряних цілей ворога.

Нагадаємо, що ЗСУ у небі Херсонщини збили російський штурмовик Су-25.

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті