РФ оголосила Азербайджану демарш через невизнання російських "псевдовиборів" в Україні

Росія висловила Азербайджану дипломатичний демарш через заяву МЗС республіки про невизнання так званих "виборів", проведених РФ на окупованих територіях України. Про це 13 вересня повідомила представник МЗС РФ Марія Захарова.

"По дипломатичній лінії перед азербайджанською стороною проведено демарш. Ми висловили все з цього приводу", - цитують Захарову російські ЗМІ.

Вона заявила, що Азербайджан "повинен керуватися питаннями територіальної цілісності росії і ставитися по цій лінії до Москви з повагою".

Раніше МЗС Азербайджану розповсюдило заяву з приводу "виборів", проведених на низці територій України, в якій назвало їх такими, що "не мають юридичної сили".

"Виходячи з цього, Азербайджан заявляє, що будь-які вибори, що проводяться на території України відповідно до Конституції та законодавства цієї держави, можуть бути легітимними. Оскільки нещодавні "вибори", проведені на частині міжнародно визнаної території України, не відповідають цим критеріям, вони не мають жодної юридичної сили", - йдеться в заяві.

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті