Рашисти стріляють у спину своїм же, забороняючи відступати – ГУР

Окупанти розширюють діяльність "загороджувальних загонів" і забороняють своїм військовим відступати під страхом смерті. Про це повідомило головне управління розвідки (ГУР) Міноборони України у своєму Телеграм-каналі 19 вересня.

"Щоб зупинити втечу, командири підрозділів були вимушені вчергове нагадати підлеглим про заборону самовільного залишення позицій, а також про можливе відкриття по ним вогню з боку тилових "загороджувальних загонів", – сказано в повідомленні про ситуацію, яка склалась на Донеччині.

Уточнюється, що війська РФ спробували провести "контратаку" на позиції українських оборонців, що дислокуються в Бахмутському районі. Для цього було завдано удару силами розрахунків ствольної та реактивної артилерії 4 ОМСБР 2-го армійського корпусу ЗС РФ ("ЛНР").

"Втім, після відповіді та висунення вперед українських сил оборони, розпочався самовільний відхід підрозділів окупантів з вогневих позицій", – йдеться в повідомленні.

Підкреслюється, що рашисти посилаються на наказ командувача №222.

"Вочевидь, за аналогією з сумнозвісним сталінським наказом №227 від 28 червня 1942 року, згідно з яким радянським військовослужбовцям стріляли в спину, закриваючи можливість для відступу", – пише ГУР.

Раніше повідомлялось, що рашисти продовжують використовувати "загороджувальні загони", щоб зупинити втечу своїх підрозділів.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті