"Рамштайн-4": глава Пентагону заявив про продуктивність зустрічі у плані нових ініціатив щодо посилення ЗСУ

Зустріч Контактної групи з питань оборони України, так званий «Рамштайн-4», була дуже продуктивною, оскільки багато країн виступили з новими ініціативами щодо посилення можливостей ЗСУ. Про це заявив на підсумковій пресконференції у Пентагоні міністр оборони США Ллойд Остін, - передає Укрінформ.

«Ми розуміємо нагальність і докладаємо всіх зусиль, щоби зберегти та посилити імпульс допомоги. І це включало багато нових заяв, зроблених сьогодні зранку», - зауважив глава оборонного відомства США.

Він уточнив, що у зустрічі взяли участь міністри оборони й начальники штабів з майже 50 країн.

«Ми бачимо, як країни з усього світу продовжують нарощувати поставки (в Україну – ред.) вкрай необхідних систем і боєприпасів. І це були справді надихаючі зусилля», - підкреслив Остін.

За його словами, крім передачі озброєнь, деякі союзники і партнери забезпечують навчання й тренування українських військових для роботи з ними. Деякі країни відновлюють українську техніку, а хтось постачає запчастини та інші бойові засоби.

«Я впевнений, що ці зусилля зростатимуть», - наголосив Остін.

Він подякував міністрові оборони України Олексію Резнікову, який поінформував учасників зустрічі про розвиток ситуації на фронті та нагальні потреби ЗСУ.

«Усіх учасників Контактної групи надихнула мужність українського народу, а також уміння українських військових», - зауважив міністр оборони США.

Нагадаємо, що Контактна група з питань оборони України була створена у квітні з ініціативи Сполучених Штатів. Перша зустріч відбулася к німецькому Рамштайні наприкінці квітня, після чого цей формат отримав назву «Рамштайн». Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що це перетворилося на справжню коаліцію держав на підтримку України.

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті