Путін втрачає підтримку прихильників війни через нездатність "захистити Донбас" – ISW

Російський диктатор путін втрачає підтримку провоєнної спільноти через те, що війська РФ не можуть відтіснити ЗСУ з окупованого Донбасу. Про це 11 грудня повідомляє Інститут вивчення війни.

Як докази в ISW наводять заяви військових злочинців Ігоря Гіркіна та Олександра Ходаковського. Особливо в цьому сенсі варто виділити заяви Гіркіна-Стрєлкова, який розкритикував путіна за те, що той "не зміг захистити Донбас".

"Критика Гіркіна і Ходаковського безпрецедентно пряма в порівнянні з їхніми попередніми нападками на кремль. Ці відверті наступи на путіна можуть відображати розбіжності між провоєнною спільнотою і президентом росії. Вони давно попереджали Кремль про недоліки його військової кампанії, але згуртувалися навколо путіна раніше, повіривши, що його війна – як мінімум – призведе до російської окупації Донбасу”, – пояснили аналітики Інституту.

Ходаковський при цьому також дозволив собі заявити, що тривале правління путіна "не було цілком успішним". Гіркін же був радикальнішим, заявивши, що тільки путін і Міноборони РФ вважають війну успішною.

"Умови, які Путін висуває для тривалої війни, можуть ще більше поставити під сумнів його зусилля заспокоїти співтовариство мілблогерів, що постійно зростає, які представляють важливі націоналістичні фракції та інтереси", - підсумували в ISW.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Гіркін обурився, що путін не коментує війну.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті