Путін запевнив, що контрактників і добровольців не відпустять із фронту до кінця війни

Російський диктатор путін заявив, що контрактників і добровольців, так само, як і мобілізованих, не відпустять із війни проти України до її закінчення. Про це він сказав на зустрічі з російськими "воєнкорами", - повідомляє ТК "Сибирь.Реалии".

"Офіційно контракти з добровольцями і контрактниками укладають на рік, три роки або п'ять років.  За словами путіна, не має значення, що написано в контракті - військові будуть зобов'язані перебувати на фронті до кінця", - пише видання.

Зазначається, що це стало юридично можливо через відсутність указу про закінчення мобілізації. Указом про початок "часткової" мобілізації влада автоматично заборонила залишати місце служби всім військовим, у яких були чинні контракти на військову службу на 21 вересня 2022 року.

Після того, як російська влада заявила про закінчення набору військових за мобілізацією, військових стали активніше набирати на контракти і в різні добровольчі загони. При цьому, через відсутність указу про закінчення мобілізації, чинний указ про мобілізацію поширюється на всіх, хто уклав контракт із міноборони РФ після 21 вересня 2022 року.

Як повідомлялося, дружини російських військових регулярно скаржаться на те, що їхніх чоловіків не відпускають додому навіть у належну відпустку.

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті