Пропагандистам РФ дали установку від путіна мовчати про другу хвилю мобілізації перед виборами

Кремль наказав пропагандистам РФ замінити новини про мобілізацію на новини про набір контрактників, який нібито йде дуже успішно. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій 16 вересня. 

Зазначається, що найімовірніше росЗМІ отримали з Кремля вказівку якнайменше висвітлювати чутки про другу хвилю гібридної мобілізації і не публікувати офіційні спростування.

"Напередодні виборів в РФ у березні підвищена "тривожність" посадовців та їхніх сімей Путіну не потрібна, бо вони підуть голосувати проти нього або взагалі не підуть. А центральній виборчій комісії поставили завдання забезпечити рекордні показники "народної підтримки" за всі часи перебування Путіна при владі", - пояснює Центр стратегічних комунікацій.

Нагадаємо, на Східному економічному форумі путін не відповів на питання про можливість другої хвилі мобілізації, але почав стверджувати, що 1000–1500 осіб кожного дня підписують контракти з міністерством оборони РФ.

"І мужики наші російські, розуміючи, що на них чекає, йдуть свідомо і добровільно", - заявив путін

Центр стратегічних комунікацій стверджує, що путін бреше, що чоловіки йдуть в армію добровільно. Тим, хто підписав контракт, пообіцяли "великі гроші".

Раніше голова комітету Держдуми з питань оборони генерал Картаполов більше за всіх посадовців РФ говорив про другу хвилю мобілізації. У липні він говорив про те, що "нижню межу призовного віку вирішено залишити на 18 років, тому що дуже багато хлопців хоче піти служити саме у цьому віці". Але останнім часом ні він, ні найголовніші пропагандисти РФ не висвітлюють цю тему.

Як повідомлялося, у росії мобілізують людей у професійно-технічних училищах, технікумах та інтернатах. 

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті