"З’явилися ознаки". Росіяни можуть готуватися до виходу з території Запорізької АЕС – "Енергоатом"

Російські окупанти можуть готуватися до виходу з території Запорізької атомної електростанції. Про це повідомив президент НАЕК "Енергоатом" Петро Котін в ефірі телемарафону.

"В останні тижні ми отримуємо фактично інформацію, що з’явилися ознаки того, що вони, можливо, збираються покинути ЗАЕС. По-перше, дуже багато стало з’являтися публікацій у російській пресі про те, що ЗАЕС, можливо, варто би залишити, можливо, її варто передати МАГАТЕ під контроль. Таке, знаєте, враження, що вони збирають валізи і що вони крадуть все, що можуть знайти", - заявив він.

Крім того, за його словами, російські військові завезли на майданчик ЗАЕС військову техніку, персонал, вантажівки зі зброєю та вибухівкою, а також замінували територію станції.

Як повідомлялося раніше, окупанти на Запорізькій АЕС окремих працівників, які відмовляються співпрацювати з окупаційною владою, не допускають до робочих місць.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті