Повернення полонених "азовців" в Україну гальмується росією - Координаційний штаб

Росія гальмує повернення військовополонених "азовців". Про це 11 квітня в Telegram повідомили представники Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

"Ми можемо хоч щодня вимагати повернення, але це нічого не змінить", - заявив представник штабу.

Таким чином він прокоментував труднощі з поверненням полонених "азовців" під час зустрічі з сім'ями військовослужбовців Національної гвардії Окремого загону спеціального призначення "Азов". Також під час розмови учасники зустрічі обговорювали питання підтвердження полону з боку росії.

Представник "Азова" повідомив, що не всі виходили з Азовсталі під наглядом міжнародних організацій. Так, 16 і 17 травня 2022 року захисники евакуювалися без представників Міжнародного комітету Червоного Хреста, але на виході всі їхні прізвища записували і переліки передали в НГУ. 18-20 травня спостерігачі МКЧХ анкетували тих, хто залишав укріплення заводу.

"Додаткова інформація в нас від тих, кого вдалося звільнити з полону. Для нас важливо знати, де наші хлопці, і ми вимагаємо їхнього звільнення. Вид обліку не має значення, тому що росія не веде з нами жодного листування. Тобто ми не можемо написати в РФ: а ну підтвердіть нам негайно того і того. Ворог не реагує навіть на запити міжнародних організацій", - підкреслив представник штабу.

Нагадаємо, напередодні повідомлялося, що з російського полону повернулася захисниця "Азовсталі" Валерія "Нава" Карпиленко.

Статті

Луганськ
08.06.2024
10:11

Життя чи спогади. Луганський щоденник

Подруга з України питає, як ми живемо. І я відповідаю чесно: добре – їжа, робота, плани. "Хіба краще, ніж 10 років тому?" – не вірить вона. Не можна порівнювати. Не можна проводити паралелі. Це нічого не дасть. Це як порівнювати себе у 20 та 40...
Країна
06.06.2024
20:31

Вступна кампанія для мешканців окупованих територій: умови та пільги

По-перше, дорога дуже ускладнилася, це довго, дорого і небезпечно. По-друге, жахи про мобілізацію, які ми бачимо, не сприяють переїзду молодих людей. Якщо він виїде і вступить до вишу, то автоматично стане невиїзним. По-третє, проблеми зі світлом і...
Країна
05.06.2024
13:57

Енергетика: невідворотний тягар тарифів

Завдання балансування енергосистеми виконували саме ТЕС та ТЕЦ. Тому планові відключення населення та підприємств від енергопостачання неминучі.
Всі статті