"Пішло розуміння - справжню війну ми програли" - росЗМІ з'ясували, що думають еліти РФ про відступ з Херсона

Відступ із Херсона став "дуже болючею подією" для "російських еліт". Про це пише російське видання "Медуза" з посиланням на джерела, близькі до Адміністрації президента та уряду РФ.

Співрозмовник, близький до підприємців із "ближнього кола" Володимира Путіна, висловився ще жорсткішим: "Пішло розуміння — справжню війну ми програли. Люди починають думати про те, як жити далі, яке місце в майбутньому хотіли б зайняти, яку ставку зробити, на чому грати. (З одного боку) будуть реваншистські настрої. З іншого — буде запит на нормалізацію та стабілізацію", - пише "Медуза".

Щоправда, у політичному блоці Адміністрації президента налаштовані трохи оптимістичніше. Один із співрозмовників "Медузи" пояснив: у кремлі, як і раніше, сподіваються, що на Заході "розвалиться консенсус на підтримку України" через необхідність дешевих енергоносіїв.

У кремлі також сподіваються на зміну політичної ситуації у самій Україні та відставку Володимира Зеленського.

"На чому ґрунтується очікування таких подій, "Медузі" невідомо", - зазначає видання.

Крім того, у Кремлі вірять, що через кілька місяців російська армія стане більш боєздатною через мобілізацію і зможе переламати ситуацію на фронті.

Проте, за словами джерел "Медузи", незважаючи на все невдоволення, російські чиновники та бізнесмени не мають наміру вдаватися до будь-яких дій проти Путіна: "Просто хочеться, щоб усе це швидше закінчилося".

Як повідомлялося раніше, РФ офіційними та неофіційними каналами пропонує Україні сісти за стіл переговорів.

Статті

Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Всі статті