Зеленський нагадав про свої умови "непрямих" переговорів із Москвою

Президент України Володимир Зеленський заявив, що виключає прямі переговори з Москвою і територіальні поступки, однак запевнив, що "...діалог може відбутися". Про це Зеленський сказав в інтерв'ю португальському виданню RTP, опублікованому 31 серпня.

"Якщо ці пропозиції (пропозиції про мир, які надходять від третьої сторони. - "ОстроВ") якимось чином ґрунтуються на поступці будь-якій частині нашої території, то це не відповідає, по-перше, нашим думкам, а по-друге, це вже точно несумісне з нашою територіальною цілісністю і суверенітетом, - сказав Зеленський. - Люди повинні поважати території незалежних держав".

Президент України заявив, що відкритий для пропозицій, якщо вони не мають на увазі передачу територій, зокрема анексованого росією Кримського півострова.

За словами Зеленського, діалог може відбутися, але тільки в тому разі, якщо і коли "росіяни почнуть поважати наше право, право жити на нашій землі, і російські війська повністю покинуть нашу територію".

При цьому він виключив будь-яку можливість переговорів про мир безпосередньо з Москвою.

Раніше Зеленський розповів, чи братиме він участь у виборах Президента і назвав чотири умови, за яких вибори можуть відбутися.

Статті

Донецьк
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті