Після обурення посольства України болгарське національне радіо зняло з ефіру інтерв’ю з послом РФ Митрофановою

Болгарське національне радіо зняло з ефіру інтерв’ю з послом РФ після того, як посольство України в Болгарії висловило своє обурення. Про це повідомила "Європейська правда" 16 грудня.

"Болгарське національне радіо (БНР) зупинило трансляцію інтерв'ю з послом Росії в Болгарії Елеонорою Митрофановою, як стверджує ведучий Петар Волгін, через "політичну цензуру". У суботу Петар Волгін натякнув у Facebook, що його інтерв’ю з Митрофановою зняли з ефіру БНР після нібито втручання Деляна Пеєвського - голови фракції "Руху за права і свободи" в парламенті Болгарії", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що посольство України в Болгарії висловило розчарування тчерез анонс інтерв’ю з Митрофановою на БНР 15 грудня.

"Посольство України висловлює велике розчарування та глибоке обурення через оголошення про те, що представник кремлівського режиму - посол РФ буде гостем програми "Політично некоректно", на Болгарському національному радіо. Надання національними болгарськими ЗМІ можливості вираження та пропаганди чиновнику держави-агресора є грубим порушенням професійних та моральних норм у журналістиці, - йдеться в повідомленні посольства у Facebook. - Посольство України отримало запрошення на проведення цієї дискредитованої програми протягом багатьох років підтримки наративів російської агресії та гібридної війни, але вважає це спробою замаскувати гібридну активність ведучого, дезінформацію та заміну цінностей, використовуючи незалежність ЗМІ та свободу слова для цього. Участь представника держави-агресора у національному ЗМІ - це не обговорення чи обмін думками, а неприкрита підтримка кремлівського режиму".

Зазначається, що саме Болгарське національне радіо досі офіційно не коментувало ситуацію. 

Раніше повідомлялось, що парламент Болгарії подолав вето президента на БТРи для України.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті