Переселенки з Луганщини презентували Арт-резиденцію "Аура міста": кінцева мета – аукціон і допомога ЗСУ (ФОТО)

Проєкт Арт-резиденція "Аура міста", якій вчетверте реалізовують переселенки з Луганської області, було презентовано в місті Свалява Закарпатської області 4 жовтня. Про це "ОстроВу" повідомила авторка ідеї проєкту, голова ГО «Центр спільного розвитку "Дієва громада" Оксана Очкурова.

"Захід привернув увагу представників громадськості та місцевої влади, мешканців Сваляви та переселенців", – розказала Очкурова.

Уточнюється, що авторки проєкту розповіли про Арт-резиденцію, яка, починаючи з 2019 року, три роки поспіль відбувалась у нині окупованому Старобільську на Луганщині.

Зазначається, що про себе та про власну творчість, власне бачення ролі мистецтва й арттерапії в наш час розповіли митці – резиденти цьогорічної "Аури міста".

Підкреслюється, що це львів’янка Олена Каїнська, куратора резиденції; Світлана Бойкова-Калюжна, яка приїхала для участи в «Аурі міста» з Миколаєва; Юлія Боярчук, переселенка з Сєвєродонецька; брати Олег та Олександр Винники з Харківщини.

"Захід вийшов за рамки презентації та перетворився на обмін спогадами й ідеями, – уточнила Очкурова. – Так, присутні обговорили заплановані маршрути мандрів Закарпаттям, заплановані в рамках арт-резиденції, а Наталія Ладань, спеціалістка відділу освіти, молоді, спорту та культури Свалявської міської ради, запропонувала організувати у центрі міста спільну митецьку виставку 14 жовтня – до Дня захисників і захисниць України".

Уточнюється, що кожен з митців за період резиденції – до 16 жовтня 2022 року – має створити мінімум шусть робіт (як зауважує Очкурова, досвід показує, що зазвичай робіт буває значно більше).

"Після цього наша мета – виставити ці роботи на аукціон, а кошти спрямувати на допомогу Збройним силам України", – каже авторка ідеї проєкту.

Раніше "ОстроВ" на прикладі "Аури міста" розповідав про те, як можна релокувати культурний проєкт під час війни.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті