"Переговори не потрібні". Медведєв не засуджує бажання закінчити війну, але мріє, як "ворог приповзе на колінах"

Переговори про припинення війни не потрібні, а ворог має приповзти на колінах, благаючи про пощаду. Так прокоментував мирний саміт у Саудівській Аравії заступник голови Ради Безпеки РФ Дмитро Медведєв у Telegram.

"Про Джидду. Важко засуджувати бажання закінчити війну. Неможливо сперечатися з посиланнями до Статуту ООН при розумінні того, що, крім суверенітету, там є ще й право націй на самовизначення", - написав він.

Разом з тим, за словами Медведєва, всі пропозиції про мир мають шанси на успіх при дотриманні трьох ключових умов:

1) Участь обох сторін конфлікту. А цього нема.

2) Врахування історичного контексту. А він такий: країни України ніколи не було до 1991 р. Вона уламок Російської імперії.

3) Врахування поточних реалій. А вони такі: Україна перебуває на стадії напіврозпаду, а частина її територій повернулася до Росії.

"Той посередник, який готовий визнати ці очевидні речі, має шанси на успіх. Решта – ніяких. Втім, і самі переговори поки що не потрібні. Ворог має приповзти на колінах, благаючи про пощаду", - додав екс-президент РФ.

Як повідомлялося раніше, представники 40 країн розпочали переговори в Саудівській Аравії про припинення агресії Росії та мирний план України.

Статті

Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Всі статті