Анкара звинуватила Стокгольм у "сучасному варварстві" та скасувала візит міністра оборони Швеції

Міністр національної оборони Туреччини Хулусі Акар назвав "безглуздим" намічений на 27 січня візит глави Міноборони Швеції Пола Йонсона до Туреччини. Про це повідомляє агентство "Анадолу".

У бесіді з журналістами за підсумками засідання в Рамштайні турецький міністр привернув увагу до "антитурецьких акцій прихильників терористичної організації YPG (сирійське крило PKK – прим. «Анадолу») у скандинавській країні, а також провокацій зі спаленням копії Корану".

"У ситуації, що склалася, Анкара прийняла рішення скасувати візит шведського міністра", - повідомив Акар.

За його словами, Туреччина вважає "неприпустимою позицію влади Швеції, яка ігнорує подібні злочинні дії". "Очікуємо від Стокгольма вжиття заходів та конкретних кроків у цьому напрямі", - наголосив турецький міністр.

Зазначається, що прес-секретар президента Туреччини Ібрагім Калин також рішуче засудив позицію влади Швеції, яка видала дозвіл на проведення акції зі спаленням копії священного Корану біля стін турецького посольства в Стокгольмі.

"Рішуче засуджуємо ці дії. Попри всі попередження турецької сторони, акція була санкціонована, що є кроком на шляху заохочення злочинності на ґрунті ненависті, у тому числі до мусульман. Напади на релігійні почуття немає нічого спільного з поняттями свободи людини. Це вияв "сучасного варварства", - написав Калин у соцмережах.

На тлі провокацій у Стокгольмі посол Швеції був викликаний у МЗС Туреччини, а запрошення на адресу міністра оборони Швеції до Анкари скасовано, - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, Швеція має отримати схвалення Туреччини на шляху країни до НАТО, проте на заваді залишається питання про присутність у Швеції "прихильників терористичної організації YPG".

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті