Окупанти збираються стягувати з України збитки від "водної блокади" Криму

Так званий Арбітражний суд Криму 31 липня проведе перше слухання у справі про стягнення з України збитків від "водної блокади" півострова. Про це повідомив так званий "голова кримського парламенту" Володимир Константинов.

"Перше слухання у справі про організацію Україною водної блокади Криму відбудеться 31 липня в Арбітражному суді. На ньому планується розглянути питання залучення до участі у процесі як третіх осіб, зокрема Державної ради Республіки Крим. Потім, попередньо у вересні, справу планується розглянути по суті", - повідомив окупант.

За його словами, юристи зараз готують типову позовну заяву для юридичних осіб, які начебто зазнали збитків внаслідок "водної блокади".

Зазначається, що "Арбітражний суд Криму" зареєстрував позов про стягнення з України збитків від "водної блокади" півострова на початку липня. Збитки оцінені в 152,2 млрд рублів.

Як повідомлялося раніше, постачання Криму водою після підриву Каховської ГЕС вдасться відновити тільки до літа наступного року.

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті