Відновлення водопостачання Криму займе не менше року - "Укргідроенерго"

Постачання Криму водою після підриву Каховської ГЕС вдасться відновити тільки до літа наступного року. Про це 12 червня в коментарі CNN заявив гендиректор "Укргідроенерго" Ігор Сирота.

"Зрозуміло, що Кримський канал буде осушено, води там бути не може. Коли Крим буде деокуповано, ми будемо вирішувати питання комплексно - водопостачання наших чотирьох регіонів і Криму. Я думаю, що це буде не раніше наступного року, після паводку", - розповів він.

При цьому відновлення водопостачання півострова повністю залежить від деокупації Криму. Якщо з якихось причин цього досягти не вдасться - канал просто перекриють.

"Ми насамперед забезпечуватимемо Херсонську, Дніпропетровську, Запорізьку та Миколаївську області. Це ті регіони, які зараз будуть відчувати дефіцит води, як питної, так і промислової", - зазначив Сирота.

Також директор "Укргідроенерго" попередив - падіння рівня води в Каховському водосховищі нижче за позначку в три метри призведе до серйозних екологічних наслідків.

"Ми сподіваємося, що нижня гідротехнічна споруда залишилася неушкодженою. Якщо це так, то рівень Каховського водосховища може залишатися в межах 6-7 метрів. Якщо вона буде пошкоджена, то вода потрапить у критичну зону", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Кривому Розі водопостачання здійснюється за рахунок раніше накопичених резервів.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті