Окупанти "затихли" на двох напрямках, надалі зазнають великих втрат на лівобережжі Херсонщини – Генштаб

Російські окупанти протягом доби вели наступальні дії на п’ятьох напрямках, однак їм не дали просунутися українські захисники, які успішно відбили усі штурми. Про це повідомив Генштаб ЗСУ в зведенні ввечері 28 грудня.

Так, на Куп’янському напрямку українські захисники відбили 12 атак ворога в районі Синьківки Харківської області. Також противник завдав авіаційних ударів поблизу Петропавлівки та Глушківки Харківської області.

Ще 3 атаки противника було відбито на Бахмутському напрямку поблизу Богданівки та Андріївки Донецької області, де ворог безуспішно намагався прорвати оборону наших військ.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 11 атак східніше Новобахмутівки, Авдіївки та ще 10 атак в районах Первомайського та Невельського Донецької області, де окупанти за підтримки авіації безуспішно намагалися прорвати оборону ЗСУ.

Разом з тим на Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжували стримувати армію РФ в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області. Тут противник здійснив дві безуспішні атаки на позиції наших захисників.

Водночас на Лиманському та Шахтарському напрямках противник наступальних дій не вів.

Як зауважили в штабі, загарбники не відмовляються від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Там вони здійснили 13 безуспішних штурмових дій на позиції наших військ, отримали відсіч та зазнали значних втрат.

Як повідомлялося, українська авіація завдала ударів по 10 районах зосередження особового складу росіян.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті