Окупанти, які окопувалися в Рудому лісі Чорнобильської зони, не вижили

Російські військові, які окопувалися в Рудому лісі в Чорнобильській зоні, не вижили. Про це Укрінформу заявив міський голова Вараша, що є містом-супутником Рівненської АЕС, Олександр Мензул.

"Якщо про Україну, то треба нагадувати всім, що ми – ядерна держава. Так, у нас немає ядерної зброї, але у нас – ядерні матеріали. Україна є підписантом меморандуму з МАГАТЕ про контроль над переміщенням ядерних матеріалів, тому що потенційно це – ядерна зброя", - сказав міський голова.

Він нагадав, що є приклад Запорізької АЕС, де Україна не контролює переміщення радіоактивних матеріалів. Ще міський голова згадав, як окопувалися "безграмотні орки" у Чорнобильській зоні, в радіоактивному Рудому лісі.

"Я знаю це місце, там можна перебувати лічені хвилини. До речі, по наших каналах ми отримали інформацію, що з російських вояк, які там були, ніхто не вижив", - додав Мензул.

Як зазначається, міський голова м. Вараш Олександр Мензул має освіту інженера-фізика, працював у відділі ядерної безпеки, був заступником начальника служби надійності, ресурсу та продовження експлуатації Рівненської АЕС.

Нагадаємо, нещодавно інспектори Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) провели перевірку на Державному спеціалізованому підприємстві "Чорнобильська атомна електростанція" (ЧАЕС).

Статті

Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Всі статті