Обвал і революція: Арестович пояснив наслідки "референдумів" та мобілізації у росії

Так звані "референдуми" на окупованій території України та мобілізація в росії не матимуть жодних наслідків, окрім прискорення обвалу та революції у РФ. Про це написав радник Офісу президента Олексій Арестович у своєму телеграм-каналі 20 вересня.

"Референдуми та мобілізація в РФ не матиме жодних наслідків, крім прискорення обвалу та революції в путінській Росії", - вважає Арестович.

Він пояснив свої слова рядом причин.

Насамперед, на думку Арестовича, відбудеться "руйнування неписаного суспільного договору, на якому досі тримався путінський режим - "війна лише по телевізору"".

Також у РФ, як нагадав радник, відсутня інфраструктура для мобілізації - насамперед немає необхідної кількості молодших командирів, щоб перетворити мобілізованих на подобу армії.

Він також відзначає вкрай низьку боєздатність мобілізованих, через відсутність мотивації та наявність серед мобілізованих великої кількості прихованих противників війни.

"Тепер це будуть не просто люди, які ненавидять Путіна, а озброєні люди, які ненавидять Путіна", - підсумував Арестович безперспективність оголошення мобілізації у росії.

Щодо "референдумів", він навів такі докази: настане різка реакція міжнародного співтовариства; посилиться військова допомога Україні - як за термінами та номенклатурою, так і обсягами; неминучі нові санкції проти РФ; зростатиме опір на окупованих територіях.

"Так, це ескалація. Вона й доб'є Путіна. Управлінський та ресурсний апарат путінської РФ не потягнув попереднього рівня війни, а його ускладнення та розширення тим більше не потягне. Щодо побоювань щодо застосування ядерної зброї для захисту «…знову придбаних територій РФ», "якщо ти збираєшся масово застосовувати ЯО, тобі не потрібна мобілізація", - зазначив Арестович.

"Це - величезний подарунок усім нам, скорочення війни щонайменше на півроку-рік", - вважає радник ОПУ.

Як повідомлялося, у так званих "ДНР" і "ЛНР" заявили про дати проведення "референдуму" про входження "республіки" до складу РФ - з 23 по 27 вересня.  


Також російські окупанти сінхроно заявили про аналогічні наміри в окупованих регіонах Запорізької та Херсонської областей України.

Статті

Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Всі статті