Непохитна підтримка: Байден і лідери Бухарестської дев’ятки пообіцяли допомагати народу України стільки, скільки буде потрібно

Президент США Джо Байден та лідери Бухарестської дев’ятки у середу, 22 лютого, підтвердили «непохитну» підтримку України. Про це повідомляє пресслужба Білого дому, - пише НВ.

На зустрічі були присутні генсекретар НАТО Єнс Столтенберг і дев’ять лідерів країн Бухарестської дев’ятки. Учасники зустрічі обговорили посилення східного флангу Альянсу, і Байден підтвердив відданість США 5-й статті статуту НАТО.

«Напередодні річниці неспровокованої [широкомасштабної] агресії Росії проти України лідери підтвердили свою непохитну підтримку України та наголосили на спільній прихильності підтримці українського народу стільки, скільки потрібно», — сказано в повідомленні.

Президент Литви Ґітанас Науседа заявив, що закликав Байдена вимагати від НАТО розміщення додаткової військової техніки, зокрема артилерійських знарядь, у країнах Балтії, повідомляє The Guardian. За даними ЗМІ, американський президент вже зійшов на борт Air Force One після візиту в Україну та Польщу.

Як повідомлялося, президент США Джо Байдена у річницю розстрілу Героїв Небесної Сотні 20 лютого прибув із візитом до Києва, де продемонстрував підтримку українського народу та анонсував новий пакет допомоги Україні на 500 млн доларів.

Статті

Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Всі статті