НАТО і ЄС незабаром закликають росію вивести війська з України – Politico

Євросоюз і НАТО незабаром випустять спільний заклик до росії припинити війну та залишити Україну. Про це 14 грудня повідомляє Politico.

"Проєкт декларації зіткнувся з багатомісячними дипломатичними затримками – був частково розглянутий та перебував у розробці понад рік, але затримався через напруженість у відносинах між Туреччиною та Кіпром", - повідомляє видання з посиланням на дипломатів.

Однак тепер остаточний варіант на підході і буде представлений найближчим часом. Ряд дипломатів, які спілкувалися з виданням, заявили, що це може статися або на початку наступного тижня, або вже на початку 2023 року, якщо виникнуть проблеми з графіками.

Зазначається, що сам собою текст декларації не новаторський. Однак його офіційна публікація все одно стане значним дипломатичним здобутком.

На цей час в узгодженому варіанті ЄС та НАТО закликають росію "негайно припинити цю війну та піти з України". Також обидві організації знову заявляють про свою "непохитну та постійну підтримку її незалежності".

Вони також домовилися "повністю підтримувати невід'ємне право України на самооборону та обирати свою долю". Також у декларації зазначається, що "жорстока війна росії посилила продовольчу та енергетичну кризу, що торкнулася мільярдів людей по всьому світу".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Євросоюз погодив надання 18 мільярдів євро допомоги Україні.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті