Нардепа Сергія Шахова оголошено в розшук – Вищий антикорупційний суд

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) оголосив у розшук нардепа Сергія Шахова у справі про декларування недостовірної інформації 31 березня. Про це повідомили на засіданні ВАКС 31 березня.

"Обвинуваченого Шахова Сергія Володимировича… оголосити в розшук. Зупинити судове провадження щодо обвинуваченого Шахова до його розшуку. Ухвала оскарженню не підлягає", – сказала головуюча суддя Віра Михайленко.

Уточнюється що про розшук нардепа клопотав прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

"Організацію розшуку доручено прокурору САП, – йдеться в Телеграм-каналі відомства 31 березня. – Так, указаний нардеп неодноразово без поважних причин не з’являвся у судові засідання. 22 листопада 2022 року ВАКС зобов’язував указану особу сплатити понад 5 тис. грн штрафу за неявку у судове засідання та невиконання обов’язку підкоритися законним вимогам суду. Аналогічне рішення було ухвалено 17 січня 2023 року – два максимально можливих грошових стягнення у розмірі понад 10,7 тис. грн. Проте 21. 02. 2023 нардеп вкотре проігнорував засідання. Зважаючи на неявку, суд постановив здійснити привід обвинуваченого до суду".

У повідомленні САП підкреслюється, що нардеп ігнорує рішення суду та досі переховується від правосуддя.

Раніше повідомлялось, що нардеп Трухін на суді визнав, що пропонував хабар поліцейським, і пообіцяв переказати 6 млн грн на потреби ЗСУ.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті