Нардеп Трухін на суді визнав, що пропонував хабар поліцейським, і пообіцяв переказати 6 млн грн на потреби ЗСУ

Депутат Верховної Ради України Олександр Трухін на суді визнав, що пропонував поліцейським хабар. Про це з посиланням на засідання суду пише "РБК-Україна" 22 лютого.

"Я хочу повідомити суду і іншим учасникам судового засідання, що була надіслана угода про визнання винуватості, яка підписана між мною... та обвинуваченим Трухіним", – заявив прокурор.

Зазначається, що нардеп підписав угоду зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою ще 17 лютого. За її умовами, Трухін зобов'язується протягом місяця заплатити 6 мільйонів гривень на підтримку ЗСУ, зокрема, на проєкт United24 та "Армія дронів".

"Проте дану угоду нардепа зі слідством ще має затвердити суд, якщо він вирішить, що домовленості між депутатом і прокуратурою відповідає інтересам суспільства", – йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що, крім цього, він має заплатити штраф в 68 тисяч гривень – це максимальна сума штрафу за статтею, яку інкримінують Трухіну.

Підкреслюється, що в серпні 2021 народний обранець запропонував працівникам патрульної поліції хабар у сумі 150 тисяч без зазначення грошової одиниці за втечу з місця ДТП. Згодом стало відомо, що правоохоронці відкрили справу, а самого Трухіна виключили з партії "Слуга народу".

Раніше повідомлялось, що нардепка від ОПЗЖ Королевська отримала підозру за внесення недостовірних відомостей до е-декларації.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті