Нафта дорожчає на тлі припинення експорту з Курдистану, банківського оптимізму та ядерної риторики путіна – Reuters

Після зупинки експорту нафти з Іракського Курдистану через Туреччину ціни на нафту виросли 27 березня. Про це пише Reuters.

"Ціни на нафту зросли в понеділок після припинення експорту нафти з Іракського Курдистану через Туреччину і дій щодо стримування потенційної банківської кризи, яка могла вдарити по попиту на нафту", – сказано в повідомленні.

Зазначається, що ф'ючерси на нафту марки Brent подорожчали на 1,16 дол., або на 1,6%, до 76,15 доларів за барель станом на 12:10 за Гринвічем. Американська нафта марки WTI подорожчала на $1,19, або на 1,7%, до $70,45.

Зазначається, що минулого тижня Brent подорожчала на 2,8%, а WTI - на 3,8%, оскільки хвилювання в банківському секторі ослабли.

Близько половини світового постачання нафти, або 450 тисяч барелів на добу, експорту сирої нафти з Курдистану припинилося в суботу після перемоги в арбітражному суді, який підтвердив, що для транспортування нафти з Туреччини необхідна згода Багдада.

"Найближчим часом ціни на нафту, ймовірно, залишаться волатильними (тобто мінливими. – "ОстроВ") під впливом поточних потрясінь на фінансових ринках, але ми зберігаємо позитивний прогноз, – цитує видання аналітика UBS Джованні Стауново. – Ми продовжуємо очікувати, що зростання китайського імпорту та попиту на нафту, а також зниження російського видобутку призведе до посилення нафтового ринку та підвищення цін протягом наступних кварталів".

Крім цього, First Citizens BancShares Inc заявив, що придбає депозити і кредити збанкрутілого Silicon Valley Bank, закриваючи ще одну главу в кризі довіри, яка пронизала фінансові ринки.

Існують також надії на додаткову підтримку банківського фінансування після повідомлень про те, що американська влада на ранній стадії обговорює можливість розширення механізмів екстреного кредитування.

У повідомленні підкреслюється, що ціни на нафту почали зростати також після озвучування путіним планів розмістити тактичну ядерну зброю в Білорусі.

"Цей крок є одним з найбільш виразних ядерних сигналів Росії. НАТО розкритикувала Путіна за його "небезпечну і безвідповідалльну" ядерну риторику", – йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялось, що росія зупинила постачання нафти Польщі газопроводом "Дружба".

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті