"Лише перемога України вбереже інші держави й народи від таких страшних руйнувань". Зеленський обговорив з Генсеком НАТО "чотири основні питання"

Під час зустрічі Президента України Володимира Зеленського з Генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом 20 квітня обговорювались чотири основні питання. Про це написав Зеленський у своєму Телеграм-каналі.

"Сьогодні з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом обговорили чотири основних питання. – зазначив голова держави. – Перше – "Рамштайн", засідання, яке відбудеться завтра, та рішення, яких очікуємо від партнерів. Передусім це стосується збройної підтримки наших активних дій".

Зазначається, що, крім того, Зеленський звернувся до Генерального секретаря НАТО із проханням допомогти нам подолати стриманість партнерів у постачанні далекобійної зброї, сучасної авіації, артилерії, бронетехніки.

"Третє питання – це Вільнюський саміт НАТО, який може стати історичним. Вдячний за запрошення відвідати Саміт, але важливо – щоб і Україна отримала відповідне запрошення", – написав Зеленський.

Четвертою важливою темою для обговорення стали гарантії безпеки для України, для українців на шляху до НАТО.

"Візит Єнса Столтенберга до Києва ми трактуємо як знак, що НАТО готове розпочинати нову главу у відносинах з Україною, – цитує слова Президента України сайт Президента. – Усій Європі та світу потрібне чітке розуміння того, що лише перемога України вбереже інші держави й народи від таких страшних руйнувань, втрат і смертей, які Росія принесла на нашу землю".

Раніше повідомлялось, що Генсек НАТО Столтенберг прибув до Києва.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті