Лубінець зустрінеться у Туреччині з російським омбудсменом. На часі питання повернення росією цивільних заручників

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець планує зустрітися з російською омбудсменом Тетяною Москальковою в Туреччині за декілька днів. Про це він повідомив в ефірі телемарафону, - пише "УП".

"Ця зустріч буде відбуватися за декілька днів на території Туреччини"", - сказав він.

Омбудсмен зазначив, що основне питання, яке буде підніматися на цій зустрічі – повернення полонених.

Крім того, українська сторона хоче підняти питання повернення росією цивільних заручників, яких РФ "масово затримала на тимчасово окупованій території України і не відпускає додому".

"Це амбітні плани. Я не знаю, як себе буде вести російська сторона, з чим вони приїдуть. Але попередньо ми отримуємо позитивні сигнали того, що вони готові це питання розглядати.

У нас напрацьовані безліч варіантів, я про них публічно не можу казати. Ми не можемо використовувати термін "обмін" цивільних. Бо ми можемо це робити щодо військовополонених на підставі Женевських конвенцій. Цивільних громадян РФ повинна відпустити, згідно міжнародного гуманітарного права".

Статті

Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Всі статті