Індія відмовляється від великих збройових угод із Росією - ЗМІ

Індія скоротила військово-технічне співробітництво з Росією на користь США, повідомляють джерела Reuters в уряді республіки. Нью-Делі має намір дистанціюватися від свого колись найбільшого постачальника, - пише ТК The Moscow Times.

За словами джерел, розворот на Захід стався, оскільки здатність Росії виконувати свої зобов'язання за контрактами була підірвана війною в Україні. США ж, навпаки, посилюють вплив в Індо-Тихоокеанському регіоні.

"Ми навряд чи підпишемо якусь велику військову угоду з Росією. Це стало б червоною лінією для Вашингтона", - заявив експерт з Росії в нью-дейлійському аналітичному центрі Observer Research Foundation Нандан Уннікрішнан.

Москва неодноразово пропонувала Нью-Делі укласти нові угоди, зокрема на постачання вертольотів Камова і винищувачів "Сухой", а також розраховувала запустити спільне виробництво зброї, стверджують джерела.

Натомість Індія розглядає купівлю французьких реактивних літаків для свого новітнього авіаносця, хоче виробляти підводні човни за французькою, німецькою або іспанською технологією, а також винищувачі з американськими і французькими двигунами, кажуть джерела.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті