Холодильник вирішує все: росіяни змусили "частіше посміхатися" багатодітні сім'ї загиблих "ополченців" з Луганщини

Російські "благодійники" показали, як привезли по холодильнику у дві багатодітні сім'ї загиблих "ополченців" в окуповані з 2014 року Лутугине та Єсаулівку на Луганщині. Відповідний сюжет розмістили російські пропагандистські канали. 

"Цей холодильник передадуть вдові військовослужбовця Ірині Вербовській. Її чоловік став на захист Донбасу ще 2014-го, загинув торік", - говорить голос за кадром про те, як росіяни "допомогли" сім'ї з трьома дітьми загиблого "ополченця" з Лутугиного. 

Другий холодильник вони привезли в селище Єсаулівка під Антрацитом вдові такого ж "військовослужбовця" з п'ятьма дітьми.

Вдови на тлі убогого побуту подякували росіянам за допомогу. На цьому (принаймні в цьому сюжеті) холодильники вичерпалися.

Тепер залишилося ці холодильники увімкнути і наповнити. Як повідомляють місцеві жителі, у цій частині області досить часто відсутнє електропостачання, а продукти значно дорожчі, ніж на підконтрольній Україні території.

Окупанти не пояснили, чому вони подарували сім'ям загиблих "ополченців" холодильники південнокорейської марки LG, країну-виробника яких офіційно занесено росією до списку "недружніх країн".

Раніше повідомлялося, що близько тисячі абонентів залишилися без електропостачання в окупованому з 2014 року Алчевську на Луганщині, і майже 4 тисячі абонентів із кількох районів окупованої Луганщини залишилися без електроенергії за два дні.

Крім того, повідомлялося, що цукор, м'ясо птиці та свинина на окупованій Луганщині вдвічі дорожчі, ніж у регіонах, підконтрольних Україні.

Статті

Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Всі статті