Голосування в Сенаті США щодо нового пакета військової допомоги Україні може відбутися не раніше початку 2024 року - ЗМІ

Керівництво американського Сенату повідомило, що наступне голосування з питання про виділення Україні нового пакета військової допомоги може відбутися не раніше початку 2024 року. Про це повідомляє BBC News.

До цього часу представники Демократичної та Республіканської партії продовжать переговори, щоб розблокувати схвалення допомоги, кажуть члени Конгресу.

Головним питанням залишається вимога республіканців жорсткіше ставитися до нелегальних мігрантів і зміцнити захист південних кордонів США.

"Протягом грудневих і січневих канікул наші переговірники проводитимуть дуже ретельну роботу, і наша мета - щось зробити одразу після нашого повернення", - сказав журналістам лідер демократичної більшості в Сенаті Чак Шумер (цитата за агентством Reuters).

Один із керівників республіканської фракції в Сенаті Джон Тун підтвердив, що угода не буде досягнута до початку 2024 року. "Демократи дотягнули до моменту, коли досягти будь-якого істотного договору з питань прикордонної безпеки до Різдва стало неможливо", - сказав Тун.

У понеділок Білий дім заявив, що до кінця року у США закінчаться гроші для відправки Україні нової військової допомоги.

Адміністрація президента США Джо Байдена просить Конгрес направити на військову допомогу Києву ще 61 млрд доларів.

Навіть якщо Сенат США, де більшість належить демократам, погодиться на відправлення нового пакета, поки неясно, чи підтримає його Палата представників, яку контролює Республіканська партія. Деякі представники останньої заперечують проти виділення грошей Києву.

Крім того, як зазначає Reuters, у січні в американській політиці очікується кілька інших важливих подій, зокрема, початок процесу висування кандидатів у президенти від Республіканської партії в штатах і черговий дедлайн для схвалення бюджету.

Як повідомлялося, подальша допомога Україні залежить тільки від рішення Конгресу.

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті