Міноборони підтверджує: ЗСУ зайняли частину Опитного, під Бахмутом звільнено вже 49 квадратних кілометрів

Сили оборони України звільнили вже 49 квадратних кілометрів під Бахмутом, з них два – протягом минулого тижня. Про це заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила в ефірі телемарафону 11 вересня.

За її словами, епіцентром бойових дій була Кліщіївка, водночас ворог чинить опір і в районі Андріївки, але українські війська просуваються. Також росіяни здійснювали безрезультатні наступальні дії в районі Авдіївки та Мар'їнки.

"На Бахмутському напрямку ми мали успіх в районі Кліщіївки та Андріївки, там ми витісняли противника із займаних позицій. Також є певні просування вперед. За минулий тиждень звільнена територія там склала близько 2 кв. км. Всього під Бахмутом звільнено вже 49 кв. км", - сказала Маляр.

Вона також зазначила, що ЗСУ протягом тижня провели успішну операцію на півдні від Авдіївки, у ході якої зайняли частину Опитного, та мали частковий успіх в районі Новомайорська у Волноваському районі. На цих ділянках вони закріплюються на досягнутих рубежах.

Як повідомлялося, Сили оборони продовжують наступ на Мелітопольському напрямку, мають успіх південніше Роботиного.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті