Фіцо заявив, що Словаччина буде проти вступу України в НАТО, бо "це на користь тільки третій світовій війні"

Прем'єр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що його країна виступає проти вступу України в НАТО, і пообіцяв перешкоджати цьому процесу, коли прийде час. Про це повідомляє Kresy, - пише "Ліга".

За його словами, якщо Україна хоче стати членом Альянсу, це "суто її вибір", але Словаччина не підтримає це рішення.

"Ми говоримо, що не будемо ратифікувати документи про прийняття України в Альянс у парламенті. Інтереси Словаччини будуть поставлені під загрозу, якщо Україна стане членом НАТО", – заявив Фіцо.

Словацький прем'єр додав, що його країну "цілком влаштовує нейтральна Україна", а її північноатлантична інтеграція "буде на користь тільки третій світовій війні".

Як повідомлялося, раніше Роберт Фіцо заявляв, що Словаччина не заважатиме Україні на шляху до членства в Європейському Союзі, а також візьме участь у Саміті миру в Швейцарії. 

Статті

Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Всі статті